Chleb z błonnikiem gryczanym such mieszanka bezglutenowa 500g - Nominal

Dostępność: średnia ilość
Wysyłka w: 48 godzin
Cena: 11,20 zł 11.20 PLN
ilość szt.
Zyskujesz 11 pkt [?]
dodaj do przechowalni

Opis

 

Opis:

Dodatkowo potrzebne: 440 ml wody, 20 ml oleju, 13 g świeżych drożdży lub 5 g suchych drożdży.

1. Sposób przygotowania (piekarnik):

Do miski wlewamy letnią wodę, olej,rozdrobnione drożdże (w/g uznania możemy zwiększyć ilość drożdży świeżych do 15 g/ 500g), stopniowo dodajemy mieszankę chlebową, wszystko razem mieszamy.Ciasto zostawiamy na chwilę,później wyrabiamy je posmarowanymi olejem dłońmi. Możemy uformować wałeczek, który następnie obtaczamy w ziarnach słonecznika lub lnu. Tak przygotowane ciasto wkładamy do dokładnie pokrytej tłuszczem formy, do 3/5 jej wysokości aby ciasto miało możliwość wyrosnąć. Zostawiamy ciasto w formie (w ciepłym miejscu) na 45-60 min pod przykryciem. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni C, po 5 minutach obniżamy temperaturę do 180 stopni C, pieczemy ciasto przez 55 minut. Jeśli skórka chleba będzie ciemniała zbyt szybko możemy przykryć chleb folią aluminiową. Chleb kroimy po wystygnięciu.

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy od home.pl