Rodzaj/Wzór makaronu: Fusilli

Makaron JAGLANY BEZGLUTENOWY EKOLOGICZNY Fusilli 250 g ECOLICIOUS


Opis
Makaron to rewelacyjny produkt do przygotowania na szybkie i smaczne danie. Doskonale sprawdzi się jak główny składnik dania obiadowego, bądź ciepłej kolacji, dobrze smakuje w połączeniu z sosami, jako składnik zup i dodatek do sałatek.
Makaron jaglany uzyskiwany jest w 100% z mąki jaglanej. Stanowi doskonałą alternatywę dla tradycyjnego makaronu pszennego. Jest produktem ekologicznym, nie zawierającym w swoim składzie glutenu. Bardzo dobrze smakuje w połaczeniu z lekkimi sałatkami warzywnymi, z zupami, z daniami warzywnymi (wegetariańskimi). Charakteryzuje się delikatnym smakiem. Zaleca się przechowywać w chłodnym i suchym miejscu.
Sposób gotowania: Zagotuj dużą ilość wody, na całe opakowanie makaronu 4-5 litrów. Wody ma być tyle by makaron podczas gotowania pływał swobodnie. Osól wode jak lubisz, dodaj łyżkę oleju roślinnego. Do mocno gotującej się wody wrzuć makaron, zamieszaj i gotuj do miękkości 6-7 minut, al dente 3-4 minuty. W czasie gotowania nie mieszaj makaronu. Odcedź i przelej zimną wodą. Smacznego!
Składniki: 100% mąki jaglanej, woda źródlana krystalicznie czysta
Wartość odżywcza na 100g
Wartość energetyczna: 1514 kJ (357 kcal)
Tłuszcz: 3,2 g
w tym kwasy tł. nasycone: 0,5 g
Węglowodany: 70 g
w tym cukry: 0,5 g
Białko: 11 g
Sól: 0 g