Olej rzepakowy zimnotłoczony 500ml - Ol'Vita

Dostępność: Produkt chwilowo niedostępny
Cena: 14,33 zł 14.33 PLN
ilość szt.
Zyskujesz 14 pkt [?]
dodaj do przechowalni

Opis

Opis:

Dzięki stosowanej metodzie tłoczenia „na zimno”, pozyskujemy olej w pełni zdrowy o niezmienionym składzie, tzw. „olej dziewiczy”. Tym samym w oleju pozostają wszystkie naturalne składniki, jak: witaminy, lecytyna oraz NNKT ( Niezbędne Nienasycone Kwasy Tłuszczowe). Olej jest w 100 % naturalny, nie posiada w składzie dodatkowych antyutleniaczy, konserwantów oraz barwników. Olej powstaje ze specjalnie wyselekcjonowanych nasion rzepaku pochodzących od okolicznych rolników. Jako firma specjalizująca się w skupie zbóż i rzepaku, kontrolujemy uprawę rzepaku począwszy od zasiewu, aż po jego zbiór. Tak pozyskane nasiona po wytłoczeniu przekładają się na jakość oleju i jego bardzo dobry skład, co potwierdzają liczne badania przeprowadzane przez laboratorium wyższej uczelni. Intensywnie żółta, złocista barwa oleju rzepakowego oraz jego charakterystyczny smak i wysoka jakość czynią go produktem chętnie kupowanym przez naszych klientów. Olej rzepakowy za sprawą dużej zawartości kwasu tłuszczowego omega-9 jest nazywany ”oliwką północy”. Jego oddziaływanie zdrowotne jest porównywalne ze stosowaniem w diecie oliwy z oliwek tłoczonej na zimno.
Warto zauważyć iż witamina E jest silnym antyutleniaczem, niezbędnym do „wymiatania” z naszego organizmu wolnych rodników. Ponadto przyśpiesza gojenie się ran oraz poprawia ukrwienie skóry. Należy także podkreślić iż naturalna witamina E jest 2 razy bardziej skuteczna w działaniu od wit. E syntetycznej. Od wielu lat prowadzone są badania w kierunku prawidłowego odżywiania się i jego wpływu na stan zdrowia człowieka. Liczne doniesienia medyczne informują o korzystnym wpływie NNKT , m.in. wspomagają: obniżenie poziomu „ złego” cholesterolu, zapobieganiu miażdżycy i udarom mózgu, oraz zmniejszają ryzyko zawału serca. Bardzo istotną informacją jest fakt, iż wprowadzenie do diety kwasów omega-3 hamuje rozrost nowotworów. Warto również podkreślić ,iż olej rzepakowy posiada bardzo dobre proporcje pomiędzy występującymi w nim kwasami tłuszczowymi, tj: omega-3, omaga-6 i omega-9.Dlatego też olej rzepakowy określany jest olejem o zrównoważonym składzie kwasów tłuszczowych.

Skład:

Poza bogactwem NNKT w oleju rzepakowym tłoczonym na zimno możemy również odnaleźć cenne witaminy : A,E,D,K. Olej rzepakowy zawiera około 30 mg/100g produktu naturalnej witaminy E.

Zastosowanie:

Jako że jest olejem raczej uniwersalnym w zastosowaniu, śmiało możemy go stosować do: sałatek, surówek, potraw przyrządzanych na zimno i gorąco, śledzi oraz majonezu. Można stosować go do krótkotrwałego podgrzewania na patelni, jednakże na małym ogniu. Należy jednak pamiętać iż wysoka temperatura powoduje utlenianie się drogocennych NNKT.

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Click Shop | Hosting home.pl