Żurawina liofilizowana cięta 30g - Elena

Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 48 godzin
Cena: 11,98 zł 11.98 PLN
quantity szt.
Zyskujesz 11 pkt [?]
dodaj do przechowalni

Opis

LIOFILIZOWANA ŻURAWINA

30g

Frakcja: cięta

Naukowcy potwierdzają, że żurawina należy do czołówki roślin o właściwościach prozdrowotnych. Od dawna stosowano żurawinę w medycynie naturalnej do leczenia chorób nerek i pęcherza moczowego oraz jako środek wzmacniający odporność organizmu. Żurawina jest także cennym źródłem naturalnych witamin i soli mineralnych. Posiada bogate zasoby naturalnej witaminy C i z tego powodu zalecano sok z żurawin na przeziębienia. Jest również bogatym źródłem naturalnych antyoksydantów o sile działania porównywalnej z czerwonym winem, co powoduje, że wskazania do stosowania żurawin są szerokie. Szczególnie jednak zaleca się je we wszystkich zakażeniach układu moczowego, zwłaszcza tych nawracających, kiedy leki przeciwbakteryjne stosujemy często i przewlekłe. Dotyczy to głównie dzieci z wadami układu moczowego i chorych na kamicę nerkową. Żurawina posiada również właściwości przeciwgrzybiczne, przeciwbakteryjne, ma ona właściwości powstrzymujące najczęściej spotykane w jamie ustnej bakterie, przed osadzaniem się na dziąsłach i zębach.

skład:

100% żurawina

Owoce liofilizowane ze względu na specyfikę procesu produkcji nie tracą właściwości świeżego produktu tzn. zachowują kształt, barwę, witaminy oraz wszystkie wartości odżywcze. Produkty mogą być surowe lub gotowane, rozdrobnione lub w całości, wystarczy uzupełnić wodą a produkt uzyskuje całkowitą, naturalną świeżość.

Produkty te mogą być przechowywane nawet przez kilka lat. Produkty liofilizowane można spożywać na sucho jako naturalne chipsy, jak również po uwodnieniu. Można je używać do wszystkich potraw ciepłych i zimnych.

Zastosowanie owoców liofilizowanych jako dodatek do: musli, galaretki, kisiele, budynie, zupy owocowe, zupy instant, kompoty, dania owocowe jarskie, kuchnia turystyczna, mleczarstwo: desery, desery ryżowe, kaszki smakowe, jogurty, serki homogenizowane, maślanki owocowe, serki smakowe, kefiry; w cukiernictwie - ciasta smakowe, kremowe, puchary lodowe, deserowe, desery o osobliwej barwie i indywidualnym smaku, przyjemnym zapachu; kaszki owocowe dla dzieci; chipsy, herbaty owocowe, ziołowe i lecznicze, smalec (gruszka i jabłko), produkty dietetyczne.

Produkty liofilizowane wykorzystywane są przez największych producentów branży spożywczej, szczególnie przetwórstwa: mlecznego cukierniczego, mięsnego, rybnego, kuchni turystycznej i gastronomii a także branży suplementów diety i kosmetycznej.

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Click Shop | Hosting home.pl